Waarom hebben we deze site opgezet?

Bij het horen van onze diagnose hadden wij in eerste instantie geen vragen. Op dat moment dringt nog niet tot je door wat er op je af komt. Het nadenken over je ziekte begint pas later als je thuis bent. Wat heb ik precies? Wat zijn de behandel mogelijkheden, bestaan er medicijnen om de klachten iets te verlichten, hoe ontstaat het?

Jobke en Iris kregen de diagnose Gastroparese en Peet (beheerder) kreeg de diagnose Dumping Syndroom  Met een hoofd vol vragen ga je vervolgens op het internet zoeken maar daar valt, behalve wat algemene stukjes, niets te vinden. Soms kom je bij verder zoeken enkele lotgenoten tegen. Zij kunnen wel een paar vragen beantwoorden maar nog blijf je in onzekerheid zitten.  Als je in het ziekenhuis al een foldertje krijgt met info, blijkt de werkelijkheid er vaak toch heel anders uit te zien.  

Door schade en schande hebben wij onze weg gevonden en we willen anderen helpen ook hun weg te gaan vinden. In de loop der jaren hebben wij veel ervaring opgedaan over de verschillende sondes, sondevoeding en TPV.  en uiteindelijk werden zelf ervaringsexperts. 

Vanaf het stellen van onze diagnoses lopen we al met plannen rond om de aandoeningen waaraan we lijden meer in de bekendheid te brengen. Het gevolg zal hopelijk zijn dat er meer begrip ontstaat. Het plan om deze site op te gaan zetten werd steeds concreter. En dit is het resultaat.

 

 

De beheerders:

Peet, ik ben geboren in Vlissingen in 1964 en opgegroeid in Limburg. Sinds 1990 getrouwd met Marc. We wonen nu in een klein dorpje in Limburg genaamd Meers (gemeente Stein). We hebben 2 grote honden (kruisingen) en wonen in een mooi wandelgebied. Als hobby wandel ik graag met onze honden, werk ik achter de pc aan onze site en probeer beetje bij beetje ons huis van een vers laagje verf te voorzien.

 

Tabitha, Ik ben geboren in 1968. Ik ben getrouwd  en wij wonen op de grens van Brabant en Limburg. Ter ondersteuning ben ik eerst als moderator en later als beheerder actief geworden bij de website en het forum. Ik schrijf graag, of het nu creatief is, of projectmatig. Ik lees veel boeken over allerlei onderwerpen die mij interesseren. Ook lees ik graag ter ontspanning. Verder uit ik mijn creativiteit op verschillende manieren. Koken is een grote hobby voor mij. Als vrijwilliger werk ik een paar uur per week bij een kleinschalige dagopvang en woonvorm voor mensen met o.a. dementie. Ik ben actief in een schrijverskring en verder kan ik ook genieten van een wandeling in de natuur. Wij hebben geen kinderen maar ons huishouden is wel verrijkt met 2 katten die inmiddels al senior zijn wat leeftijd betreft. 

 

 

 Dit is een initiatief van:

Peet, Jobke en Iris met de technische ondersteuning van Margriet en Wim.

Margriet*  Helaas hebben we in 2019 afscheid moeten nemen van Margriet. Zij was onmisbaar bij het opzetten van deze website en later het forum.
Nu is het beheer in handen van Tabitha en Peet met op de achtergrond Wim die ons nog steeds technisch ondersteunt.

Jobke en Iris hebben ook aan de wieg gestaan van die initiatief en met hun ervaringsdeskundigheid wat Gastroparese betreft hebben ze hun steentje bijgedragen aan de totstandkoming van deze website.

 

We wensen je veel surf plezier en vooral herkenning op onze site! 

 

 Mocht je opmerkingen, aanvullingen of nog vragen hebben? Neem dan contact met ons op!

 

 

Copyright © 2024 Maagdarmstoornis . Alle rechten voorbehouden.